Lekce sólo tance vídeňského valčíku pro začátečníky

Beginner Basic Viennese Waltz text with Learn To Dance logo in the bottom left corner

Náš týdenní živý přenos YouTube tento týden se zabýval tím, jak tančit základní taneční kroky vídeňského valčíku pro začátečníky.

Ve skutečnosti jsme se nakonec podívali na celý sylabus vídeňského valčíku (je tam jen sedm kroků). To znamenalo, že jsme pokryli Reverse & Natural Fleckerls (úroveň zlata).

Doufáme, že jsme je dokázali zjednodušit natolik, abychom porozuměli základním komponentám.

Čím se zabýváme v základní lekci vídeňského valčíku pro začátečníky?

Vídeňský Základy valčíku – Kroky změny vpřed a vzad

Zpočátku jsme hodinu zahájili sledováním kroků změny vpřed a vzad v přímé linii. Jakmile jsme zvládli základy, střídali jsme kroky změny vpřed a vzad; tentokrát rotujte v krabicové formaci a zároveň diskutovali o houpání a houpání.

Možnost zavést houpání nebo ne ve skutečnosti závisí na prostoru, který máte k dispozici. Pokud máte prostor, měli byste ho zkusit zahrnout, pokud můžete.

Přirozené a zpětné obraty

Další byly základní pohyby vašeho standardního vídeňského valčíku pro začátečníky. Nejprve jsme se podívali na přirozený obrat, rotaci ve směru hodinových ručiček s cílem otočit se o 360o přes šest kroků. Také jsme diskutovali o tom, jak důležité je houpání při udržování rovnováhy.

Začleněno je několik jednoduchých kývavých pohybů, které nám umožňují opakovat obrat vzad a vpřed v přímé linii. Tančili jsme obraty na diagonále, abychom maximalizovali dostupný prostor.

Po nácviku jsme se pak podívali na to, jak se liší zpětný obrat s křížením na přední části. Otočka se také otáčí proti směru hodinových ručiček. Ponechali jsme pohyb ve stejném vzoru jako přirozený obrat, s výkyvy na obou koncích.

Reverse Fleckerl, Contra Check & Natural Fleckerl

Nyní se dostáváme do obtížných kroků našeho vídeňského valčíku. Fleckerls a Contra Check nejsou základní kroky vídeňského valčíku pro začátečníky, ale cítili jsme, že lekce by byla zajímavější, kdybychom je zahrnuli! Pro účely třídy jsme je učili z pohledu vedoucího.

Abychom začátečníkům pomohli porozumět základním krokům Fleckerlů, začali jsme s Reverse Fleckerl. Mělo by se jednat o krok otáčení proti směru hodinových ručiček na místě. Abychom vám však pomohli porozumět pohybům, které tvoří krok, naučili jsme jej jako pohyb vně.

Střídáním dvou překřížení levé nohy vpředu, překřížení levé nohy vzadu a bočních schodů mezi nimi jsme se pohybovali kolem tří stěn našeho pokoje. Antony pak krátce předvede, jak byste to udělali otáčením na místě.

Krátce se dotkneme Contra Check jako prostředku pro změnu chodidla a směru, než se podíváme na Natural Fleckerl (opět kolem vnější strany v místnosti).

Začátečníci mohou chtít pokračovat v procvičování těchto Fleckerlů vně místnosti. Jakmile si osvojíte vzor s nohama, můžete začít zavádět rotaci místa (jak je vám příjemné).

Základní vídeňský valčík pro začátečníky Video lekce tance

Celou lekci Základního vídeňského valčíku pro začátečníky si můžete prohlédnout níže. Zahrnuli jsme také časová razítka, pokud byste chtěli přeskočit na konkrétní pohyby.

[00:01:11] Změny Kroky vpřed a vzad| ||361
[00:04:26] Kroky změny otočené ve čtverci
[00: 09:57] Přirozené obraty
[00:19:06] Zpětné obraty
[00:26:26] Fleckerls (úvod a demo)
[00:27:46] Obrácený Fleckerl (roztažený)
[00:30:04] Obrácený Fleckerl (otočení)
[00:30:37] Kontrakontrola (zjednodušeně)
[00:31:07] Přirozený fleckerl (rozprostřený)
[00:32:20] Reverzní fleckerl (rotující), protikontrola, přírodní fleckerl (rotující)
[00:33:18] Sekce Fleckerl (rozprostřená) na hudbu
[00:34:39] Fleckerl sekce (rotující) na hudbu
[00:36:14] Sway & Spin
[00:37:54] Rozdělení rutiny sólo vídeňského valčíku
[00:41:58] Sólový vídeňský valčík na hudbu

Zábavný sólový tanec

Na konci našich lekcí pro začátečníky v přímém přenosu vždy jsme rádi přidali jednoduchou rutinu, která zahrnuje všechny pohyby, které jsme se naučili.

Rutina vídeňského valčíku byla trochu složitější, hlavně kvůli Fleckerlům, a tak jsme oba nahráli demo s rotací a bez ní.

Seznam skladeb pro vídeňský valčík ze základní lekce pro začátečníky

Abychom vám pomohli procvičit základní kroky vídeňského valčíku pro začátečníky, nahráli jsme seznam skladeb hudby z lekce. Máme výběr rychlostí a také mix mezi tradičními písněmi a modernějšími skladbami.

Doufáme, že se vám bude líbit seznam skladeb vídeňského valčíku.

Bavte se se svým vídeňským valčíkem, a sledujte náškanál YouTube na naší další taneční lekci živého vysílání.

O Learn To Dance

Učte se To Dance je škola tanečního sálu a latinskoamerického tance se sídlem v Burnhamu, Buckinghamshire.

Nabízí pravidelné kurzy živého vysílání a také užitečné nahrané soubory o tanci,přihlásit seto be kept informed when new videos are going live. Send us your suggestions of what you’d like to see us release and we’ll do our best!

Hledáte osobnější výuku svého základního vídeňského valčíku pro začátečníky? Poskytujeme jak osobní, tak streamované lekce a kurzy. Podívejte se nafcis.info/online pro více informací.

Můžete se podívat na naše webové stránky nebo nás sledovat online na:|| |436

Website: fcis.info
Youtube:youtube.com/learndance
Facebook: | ||441facebook.com/learndance
Instagram:instagram.com/learndance
Twitter:twitter. com/learndance