Toto je styl 'Montem'!

[AKTUALIZACE]: Obáváme se, že jsme museli z tohoto příspěvku odstranit fotografie/videa.

Toto jeGangnam Montem Style

Začátkem tohoto měsíce nás oslovila základní škola Montem ve Slough, abychom přišli do školy a naučili skupinu studentů choreografický tanec pro rodinu večeři, kterou pořádali ve čtvrtek 29. listopadu 2012. Myšlenkou rodinné večeře bylo spojit různé komunity ve škole, každý přinese jídlo a studenti se postarají o zábavu.

Byli jsme požádáni, abychom navrhli píseň, která by děti zaujala a poskytla zábavnou a živou rutinu.  Gangnam Style se stal nejoblíbenějším videem na Youtube (v současnosti přes 805 milionů zhlédnutí) a naše rutina se již ukázala být oblíbená u našich pravidelných zumba, takže jsme to navrhli škole a ten nápad se jim líbil.

Ve čtvrtek odpoledne jsem dostal hodinu a půl na to, abych svou skupinu naučil rutinu a připravil je na večerní představení.

Jak jsem se chystal do vybavení, děti slyšely prvních pár taktů písně a byly tak nadšené.  Potvrdilo mi to, že jsme zvolili píseň správně a většina dětí už kolem sebe poskakovala tím nejrozpoznatelnějším pohybem z videa, což mi rozhodně usnadnilo práci!

Zkušební prostor byl bohužel trochu malý, ale zvládli jsme to co nejlépe a během půl hodiny se děti naučily kroky, které tvořily rutinu.  Poté jsme strávili čas pomalým zvyšováním tempa písně, dokud nebyli schopni provést celou rutinu od začátku do konce bez jakýchkoliv zvukových signálů ode mě správnou rychlostí.

Pravidelné vodní přestávky byly zásadní abychom se ujistili, že děti nepracují příliš tvrdě, i když jsme v jednu chvíli zkoušeli rutinu o 30 % rychleji než normálně… a přesto se mnou dokázaly držet krok!

Také jsem jim krátce ukázal rutinu k „Dance With Me Tonight“ Ollyho Murse a jsem rád, že jsem to udělal…jak uvidíte později.

Než jsme to věděli, 15:30 dorazil a byl čas balit.  Všechny jsem je znovu viděl v 18 hodin na zkoušce před vystoupením a do té doby jsem měl ještě celou hodinu zumby, kterou jsem musel ve škole učit.


Později toho večera…

I se vrátil do školy v 18 hodin a Emma přišla natočit představení a obdivovat mou ruční práci. Měli jsme tak akorát čas na to, abychom dětem rychle prošli rutinou a pak byl čas dostat se „na pódium“.

Vystoupení bylo velmi zábavné a večer bylo dobře přijato.

Po úspěšném tanci jsem byl dotázán, zda bych byl schopen udělat další tanec, ke kterému by se mohl připojit každý. Sotva to učitel oznámil, byl prostor pro představení plný studentů.  Pro učitele nebo rodiče nebylo téměř žádné místo, aby se mohli připojit, a museli jsme přesunout lavice zpět, aby se tam vešly.

Olly Murs byl jasná volba, protože jsem věděl, že to bude zábavné a optimistické číslo, ale nevím. Nemyslím si, že dospělí byli připraveni na cvičení, kterého se chystali zúčastnit…

Užil jsem si večer…děti si večer užily…jen si nejsem jistý, zda dospělí přežili!!!