Recenze Dance on Broadway Wii

Takže toto je můj vůbec první pokus o recenzi hry, ani nevím, kde začít. Předpokládám, že v první řadě bych měl poděkovat Ubisoftu za to, že mi poslalDance on Broadway k recenzi.

Předtím jsem nehrál taneční hru na Wii Myslel jsem, že bude nejlepší, když si nejprve prohraju tutoriál. Vypadá to, že je to podobný koncept jako Guitar Hero (provedení požadované akce v konkrétním čase) a těším se, až uvidím, jak to bude fungovat v praxi.

Tento tutoriál je pouze rychlým vysvětlením ovládání a upozornění na obrazovce, možná by bylo hezké mít krátkou zkušební verzi, ale nezdá se, že bych musel jít do hlavní hry a zkusit to.

Písně/tance zahrnuté v hra (nejsem si jistá, zda je celá nebo zda ještě existují nějaké odemykatelné):

All That Jazz – Chicago
Vodnář/Let the Sunshine In – Hair
Bend And Snap – Legálně blond
Kabaret – Kabaret
Dreamgirls – Dreamgirls
Fame – Fame: The Musical
Dobré ráno, Baltimore – Lak na vlasy
Já se prostě nemůžu dočkat, až budu král – Lví král
Luck Be A Lady – Kluci a panenky
Little Shop Of Horrors – Little Shop Of Horrors
Ukolébavka na Broadwayi – 42. ulice
Peníze, peníze – Kabaret
Moje oblíbené věci – Zvuk hudby
Pouze jedna noc – Dreamgirls
Roxie – Chicago
Superkalifragilní expialidocious – Mary Poppins
Důkladně moderní Millie – Důkladně moderní Millie
Time Warp – Rocky Horror Picture Show
We’re In The Money – 42nd Street
You Can’t Stop The Beat – Hairspray

Doufám, že mám všechny správné muzikály, ale dejte mi vědět, pokud se v něčem mýlím!

Mohu také začít od začátku s All That Jazz...nejprve vás požádáme, abyste si vybrali postavu, i když upřímně řečeno, všechny vypadají stejně, až na trochu jiné pózy a barvu šatů.

Najednou mě napadá, jak může Wii zachytit oba pohyby mých paží pouze jedním ovladačem? Nemohli využít desku nunchuk a Wii, aby z toho udělali pohlcující zážitek?

Třicet sekund do hry a zdá se zbytečné dělat cokoli levou rukou nebo nohou, i když si myslím, že sakra a zkoušet dělat všechny pohyby na obrazovce – k velkému veselí mé ženy a švagrové.

Zkoušení pohybů mě však brzy omrzí a zjistím, že bohužel mohu hrát vsedě, který druh porazí předmět hry.

Zeptám se své ženy, jestli by to chtěla zkusit, ale ona nejeví vůbec žádný zájem, což není dobré znamení pro hru, kterou bych si představoval je zaměřen spíše na ženy a příležitostné hráče.

Chci tomu dát ještě jednu šanci, rozhodl jsem se vyzkoušet tanec, který bych mohl skutečně znát (tedy jediný tanec, který zde znám), a zkusit Time Warp od Rockyho Hrůza.

A tím se dostáváme k hlavnímu problému hry. Ve skutečnosti nejste dostatečně varováni o tahech a o tom, zda byste měli pokračovat v provádění tahů mezi tahy, a jakým směrem byste měli být čelem atd. Zjistil jsem, že bych přesně kopíroval pohyby na obrazovce, ale neustále dostávám 'X' abych naznačil, že jsem ten pohyb neudělal.

Bohužel mě tato hra prostě nevzrušuje, ani mě nenutí ji hrát znovu, a moje žena i švagrová řekly, že nemohou vidět smysl stání a 'mávání holí kolem'.

I když to považuji za užitečné, když musím choreografovat čísla z muzikálů nebo pořádat slepičí párty, pochybuji, že si vybereme je potřeba ji hrát znovu.

Je to škoda, protože mám pocit, že hra měla velký potenciál, vím, že ji v budoucnu využiji jako referenční bod, ale nevidím, co to je průměrný hráč se vrátí pro více.

Ubisoft určitě má potenciál, ale nemyslím si, že jste ještě úplně trefili jackpot. Těším se na to, co přinese Just Dance 2.

1 komentář

  1. Anonym dne 17. února 2011 v 14:49

    Tuto hru jsem koupil pro svou dceru, která je ochrnutá na pravou stranu – přeji si měli verzi pro levou ruku/