Pořad č. 1


iPlayer repeat
k dispozici do čtvrtka 25. března 2010 do 21:59.

Vím, že 21:00 je 'Watershed' pro programování ve Spojeném království, ale stále si myslím, že by měli pípnout nebo upravit většina nadávek z tohoto programu. Den poté, co byl pořad poprvé odvysílán, jsem se o tom zmínil jednomu ze svých studentů a on si stěžoval, jak se na to díval se svou 11letou dcerou a očekával, že bude show přísně esque, konfrontována s přívalem nadávek, které ho donutily rychle změňte kanál.

Ale nejsem zde, abych diskutoval o rozhodnutích o vysílání, jen o tanci, takže začněme!

Premisa pořadu je založena na skutečnosti, že Spojené království ve skutečnosti nikdy nebralo tanec na vozíku tak vážně jako některé jiné velké národy, a proto se nikdy nezúčastnilo Mistrovství Evropy v tanečním sportu na vozíku. Tato show doufá, že to změní tím, že proti sobě postaví 6 párů (jeden tělesně zdatný a jeden upoutaný na invalidní vozík) během série, aby se určilo, kdo by měl reprezentovat Spojené království na šampionátu.

Brian Fortuna je hlavní tvář show a neměl jsem pocit, že se na mnoha místech ukázal v nejlepším světle, nejsem si jistý, jestli budete souhlasit, ale myslel jsem si, že po většinu programu vypadal trochu jako hovno a nevypadal starat se o pocity/názory soutěžících. Připouštím, že chápu tlak při snaze vycvičit několik párů, aby měly individuální rutiny v krátkém čase – dělal jsem to sám a je to stresující – a jsou chvíle, kdy prostě chcete někomu říct: pokračujte v tom a udělejte, co se vám řekne“, ale někdy může zpětná vazba inspirovat tvůrčí proces mimo to, co byste si mohli původně představit.

Předvádějte však a pokračujte k samotnému tanci.

Než začnu, myslím, že je důležité porozumět tomu, co lze očekávat od rutin v tomto žánru, a tak jsem provedl průzkum na Youtube a byl jsem některými možnostmi jsem opravdu ohromen:

Nepředpokládám však, že by někdo vyšel z bloků takto tančit, ale rád bych v nich viděl potenciál.

První nahoru,James O'Shea & Caroline Flack – Cha Cha Cha

Takže James a Brian měli největší výměnu nadávek, vše ohledně nedostatku inovací a výzev v rutině, ale měl James pravdu, nebo jen nerespektoval Brianovu odbornost?

Nejsem si tak jistý výběrem designu vousů a stejně jako Strictly bych si přál, abychom viděli více tance a méně efektní úhly kamery a přepnutí zpět do „zelené místnosti“.

Snažím se rozhodnout, jak se na to cítím, rád bych viděl, co mohl Jamesův vstup do rutiny vytvořit – vzhledem k jeho tanečním schopnostem ukázaným v úvodním videu. Zdálo se mi, že celá ta rutina postrádá trochu obsahu, ale to mohlo být způsobeno tím, že se zároveň učí i celebrity – rád bych viděl, jak se profíci spojují s vozíčkáři.

Celkový výkon, i když to není špatný, se teprve uvidí.

Carolyne Underwood & Martin Offiah – Tango

Možná konkurent s nejtěžší kvůli ochrnutí od hrudníku dolů musela být Carolyne doslova připoutána k židli, aby jí pomohly vytvořit sílu horní části těla, aby si udržela postavu.

Jak to ovlivní tanec, zůstává otázkou být vidět.

Slibný začátek, i když trochu postrádám staccato pohyby, ale ta rutina mi připadala trochu nudná a postrádající obsah.

Harry Maule & Michelle Gayle – Cha Cha

Vždy vtipné, když vidíte někoho, kdo vypadá vyděšeně a počítá, jako by na tom závisel jeho život. Harry by se mohl na židli posadit trochu rovněji a já bych rád viděl trochu pohybu těla v úvodním tleskání.

Michelle musí být v práci nohou trochu pevnější a pokusit se méně přeskakovat.

Harry se potřebuje více usmívat a místy mohl být o něco rychlejší, zvláště v New Yorku.

Diana Morgan-Hill & Mark Foster – Tango

Doufejme, že se Dianino křeslo nerozpadne při výkonu jako na tréninku, i když by jim byla dána příležitost restartovat se, nebo by byli až do té chvíle označeni, pokud by se to stalo.

Zajímavé je, že Brian si vybral stejnou skladbu, kterou on a Ali používali v Strictly.

Pěkný dramatismus na začátek a dobré používání invalidního vozíku, když do něj Mark na místě kopne. Tato rutina se bohužel nedá srovnávat s rutinou, kterou vytvořili Carolyne a Martin.

Velmi dobrá rutina a příslib toho, čeho může vozíčkář na tanečním parketu skutečně dosáhnout. Zatím výrazně lepší než jakékoli jiné vystoupení.

Paul Jacob & Heather Small – Cha Cha

Brian nechal tyto dva vystoupit na londýnském nádraží, aby se pokusil dostat Heather z nervů, ale Doufám, že se výkon od té doby zlepšil, protože nebyl nejlepší.

Bohužel se zdá, že Heather přestala hrát s hudbou čas a zdá se, že své boky spíše nutí, než aby je nechala plynout přes chodidla.

Paul vypadal trochu nepohodlně a ve svém vystoupení ve skutečnosti neprojevoval žádnou osobnost ani styl.

Simone Milani & Kevin Sacre – Tango

Although Kevin hasn’t been on Strictly he is engaged to last year’s winner Camilla Dallerup, so i’m guessing he probably has been near a dance floor with her in their time together.

Hned to je velmi rozhodně evidentní – Kevin je překvapivě dobrý tanečník a rozhodně využívají invalidní vozík lépe než většina ostatních soutěžících. To mě vede k přání, aby je spojili se skutečnými profesionály.

Nakonec nejlepší tanec noci a silní uchazeči o vítězství v celé soutěži, i když bude zajímavé sledovat, jak si Simone poradí. když musí sama tančit latinu.

Přehled

Pro mě by poslední dva tento týden museli být Paul & Heather a Carolyne & Martin. Myslím, že z těchto dvou mají Paul & Heather možná větší potenciál.

Zajímavé slyšet komentáře Ade Adepitana ohledně Carolynina ovládání invalidního vozíku, protože tohle je něco, čemu bych jako tělesně zdatný člověk nerozuměl.

Tanec a výsledek

Sleduji výkon Carolyne & Martina podruhé, stále mi to postrádá dynamiku, ale můžete vidět, že Carolyn rozhodně ovládá pohyb židle.

Rád vidím, jak to Heather zvládá tentokrát zůstaňte v čase a myslím, že podali lepší výkon, a tak i nadále zůstanou.

Hlasujte tedy:

Ade – Paul & Heather
Ola – Carolyne & Martin
James – Paul & Heather

Takže 2-1 posílá Carolyne a Martina domů a porušuje jejich pakt, že „první týden nepůjdou domů“.

Sledoval pořad ještě někdo , co myslíš? Je to dobrá reklama pro tanec na invalidním vozíku a je něco, co byste na programu změnili?

Dejte nám vědět na níže uvedený odkaz pro komentáře.

2 komentáře

  1. Chandra Dne 17. února 2010 v 6:11

    Souhlasím s tím, že hrubé výrazy měly být odstraněny.
    However on reflection one is aware that expletives of this nature are used from dare I say Royalty downwards.
    I když to nelze přehlížet, je to realita a fakt dnešní „kultury“.|| |469
    Stand in any queue, or public transport and one does get an earful.
    Avšak když se vrátím k Brianovi a DOW, myslel jsem si, že se soutěžícími zacházel se správnou mírou péče a sympatií.| ||471
    Less abled people are realists in my opinion and the last thing they would wish for is to be treated any differently to able bodied folk.
    Brian měl práci, kterou musel udělat v omezeném čase omezení, a dokonce trávil čas choreografií a osobní pomocí soutěžícím.
    Nechte každého obdivovat statečnost soutěžících a tvrdou práci, kterou Brian a celebrity investovali. Není místo pro pokrytectví.Chandpers



  2. Naučte se tančit 17. února 2010 v 11:14

    Souhlasím s tím, že nadávky jsou v dnešní době běžnou záležitostí, ale stále jde o program, který je tak blízký konceptu Strictly, a prodávaný stejnému publiku, měl vzít v úvahu, že se na něj budou dívat mladší diváci.

    Doufám, že show bude úspěšná, protože bych rád viděl, jak se vyvíjí a roste.