Komentáře Chrise a Rickyho a vánoční sestava.

V jednom z nejvíce kousajících nehtů, jaké kdy bylo na Strictly Come Dancing vidět, byl sportovní moderátor Chris Hollins zvolen šampionem Strictly Come Dancing 2009, který se utkal v dramatickém grandiózním boji. finále proti herci Hollyoaks Rickymu Whittleovi.

Když Chris vyhrál soutěž se svou profesionální partnerkou Olou Jordan, řekl:

'Rád bych všem moc poděkoval, zvláště vám dvěma (Ricky a Natalie), které jste udělal z toho nádherné finále, velmi nádherné finále. Rád bych poděkoval celé naší rodině a přátelům, našim blízkým, protože bez vás bychom nezvládli polovinu tréninku, a také bych chtěl poděkovat všem našim kolegům profesionálům, jsou tak štědří se svými čas jsou naprosto geniální! A nakonec musím říct, a rozhodně v neposlední řadě, malá Ola kotlety – moc vám děkuji, že jste mi celou dobu věřili, trochu jsem vás otestoval, napadá mě jive a quickstep! Moc ti děkuji, milá holčičko.“

Ola Jordan řekla o zvednutí kýžené trofeje Glitterball: „Chci jen říct, že jsi byl ten nejlepší partner, byl jsi snem spolupracovat. – moc děkuji, protože ten zážitek byl pro mě fantastický.“

Ricky Whittle řekl o svém zážitku Strictly:

„Zažil jsem naprosto úžasný čas; Měl jsem čas svého života. Nejprve chci poděkovat všem našim podporovatelům, že nás sem dostali a dostali se tak daleko – měli jsme skvělý čas a příležitost tančit na největší show ve Velké Británii. jdu dál tančit. Chci poděkovat mnoha lidem, mé rodině zde ve Strictly, všem v Hollyoaks, kteří nám pomohli – tiskovému týmu, Vicky, Rachel, Lucy, Anne. Natalie (Lowe), která byla naprosto úžasná! Moje máma a táta, kteří jsou tady, moji přátelé, moje rodina.‘

Ve vyvrcholení napínavé sedmé série oba páry předvedly své nejlepší společenské a latinské tance plus skupinu Lindy Hop a show dance „no holds barred“ ve snaze získat titul Strictly champion 2009.

Uskutečnilo se speciální vystoupení Bruce Forsytha a Alesha Dixon, kteří zazpívali jiskřivé provedení 'Something's Gotta Give'.

Do finále se také vrátilo mnoho vyřazených párů z této série, které se naposledy dostaly na parket a předvedly svůj nejpamátnější tanec ze show.

V dojímavém okamžiku se atletka Jade Johnsonová, která byla nucena odstoupit ze soutěže kvůli zranění, vrátila na taneční parket se svým profesionálním partnerem Ianem Waitem, aby zatančili tango – osudový tanec, ke kterému se nikdy nedostali. vystoupí v živé show.

Ako další lahůdku, finalisté loňského ročníku, zpěvačka Rachel Stevens a modelka a moderátorka Lisa Snowden se spojili se svými profesionálními partnery z minulé série; Brendan Cole a Vincent Simone zatančí Cha Cha/Tango na „Sister's are doin it for yourself“ od Arethy Franklin/The Eurhythmics. Jako jeden závěrečný Brucie bonus Strictly Professional tanečníci Kristina Rihanoff a Brian Fortuna oslnili publikum velkolepou Cha Cha Cha k „Just dance“ Lady Gaga.

Strictly Come Dancing se vrací pro jednorázový sváteční vánoční speciál. Předchozí celebrity Rachel Stevens, Austin Healey a Gethin Jones plus letošní semifinalisté Ali Bastian, Ricky Whittle a Strictly Champion 2009 Chris Hollins. Nalaďte si BBC One v 19:00 Štědrý den.